vrijdag 19 juli 2013

Rambasicci Friulana.



Samenstelling:

600 g varkensgehakt
600 g rundergehakt
1 tot 2 teentjes look (n.smaak)
80 g boter
1 grote groene kool
3 el olijfolie
1,2 l kippenbouillon
5 g paprika poeder (n.smaak)
peper uit de molen
zout
2 middelgrootte uien
100 g gemalen Parmezaanse kaas
150 g paneermeel


Bereiding:


  1. Pel de look, verwijder de kiem en snipper de look fijn.
  2. Doe het varkensgehakt en het rundergehakt in een mengkom, breng het op smaak met de gesnipperde look, de paprika poeder, peper uit de molen, zout (assaisonner) en meng alles stevig onder elkaar.
  3. Zet een ruime kom op het vuur met licht gezouten water en breng deze aan de kook (bouillir).
  4. Maak de bladeren van de groene kool los, verwijder de verlepte of minder mooie exemplaren (parer).
  5. Snijd de nerven uit de bladeren met een mes en was de bladeren in een ruime bak met fris water.
  6. Laat de bladeren uitlekken en dompel ze heel even onder in de kom met kokende water, laat ze onmiddellijk schrikken in koud water (rafraƮchir).
  7. Knijp het meeste water uit de groene kool en leg de bladeren open op elkaar.
  8. Vul de bladeren met het mengsel van het gehakt en rol deze op tot kleine rolletjes, je kan de sluiting onderaan leggen, je kan ze opbinden met een stukje keukentouw of je kan ze ook prikken met een houten tandenstoker.
  9. Pel de ui, snipper de ui fijn en houd deze klaar voor verder gebruik.
  10. Meng de olie met de boter in een kom en breng deze op een matig vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en laat deze gelijkmatig goudbruin kleuren door regelmatig te blijven roeren.
  11. Voeg de rolletjes toe, zorg er voor dat ze allemaal kunnen openliggen op de bodem van de kom (ruime kom en niet te diep).
  12. Laat ze rondom even aanbakken en bevochtig met een beetje bouillon, laat de bouillon wat verdampen en voeg opnieuw wat bouillon toe, herhaal dit regelmatig.
  13. De jus van het vlees en de kool moet een lichte binding hebben.
  14. Bestrooi dit gerecht met de gemalen kaas en het paneermeel en dien op, op een mooie schotel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten