vrijdag 19 juli 2013

Penne all’Amatriciana.


Samenstelling:

penne amatriciana
500 g penne 200 g gezouten spek
zout 2 el olijfolie
5 cl olijfolie 1,5 l gepelde tomaat (blik)
100 g gemalen Pecorino Romano 1 rode ui
½ fel rode wijn (type Chianti)
1 rood piment
zout


Bereiding:

amatriciana saus
  1. Open het blik met gepelde tomaten, laat ze uitlekken (égoutter) in een vergiet, vang de jus op.
  2. Snijd de tomaten in grove stukken (concasser), voeg ze terug toe aan de tomatenjus.
  3. Snijd het gezouten spek in plakken en daarna in reepjes.
  4. Zet een kom op het vuur, voeg wat olijfolie toe en bak daarin de spekreepjes goudbruin.
  5. Haal het gebakken spek uit de kom en zet dit even opzij.
  6. Pel de rode ui, snijd deze in plakken (émincer).
  7. Zet de kom terug op het vuur en bak de uien glazig in de vetstof van de spekreepjes.
  8. Ontdoe intussen het pikante pepertje van de zaadjes en snijd het vruchtvlees kleiner.
  9. Voeg het versneden pepertje toe laat heel even stoven en blus de pan (déglacer) met een goede scheut rode wijn.
  10. Voeg de versneden tomaten toe en breng de saus op smaak met wat zout (wees voorzichtig er komt ook nog gezouten spek bij).
  11. Laat de saus 15 minuten pruttelen (mijoter) en wat inkoken (réduire), voeg het gebakken spek toe en laat de saus nog even verder koken gedurende enkele minuten.
  12. Breng de saus op smaak (assaisonner) en houd deze warm.

penne
  1. Zet een ruime kom met water op het vuur.
  2. Wanneer het water gaat koken, voeg wat zout toe samen met een scheutje olijfolie.
  3. Voeg de penne toe en laat deze garen gedurende de tijd aangegeven op de verpakking.
  4. Wanneer de penne gaar is, giet deze af in een vergiet en laat even uitlekken (égoutter).


Afwerking:


  1. Meng de penne met de helft van de tomatensaus en bestrooi dit met de helft van de gemalen Pecorino Romano.
  2. Doe de pasta in een schaal voor op het buffet en overgiet met de andere helft van de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten