vrijdag 19 juli 2013

Kefta kebab.



Samenstelling:

250 g gemalen rundvlees
250 g gemalen lamsvlees
¼ bot platte peterselie
zout
½ tl gemalen zwarte peper naar smaak
½ tl sumak
¼ tl verse muskaatnoot
¼ tl five spices
saté prikkers



Bereiding:

  1. Meng de beide soorten gemalen vlees onder elkaar.
  2. Voeg daarbij de verse tuinkruiden en de specerijen, breng op smaak met zout, meng alles goed onder elkaar tot een stevig geheel.
  3. Maak gelijke vleesballetjes (ongeveer 60 g) in de vorm van een torpedo en steek ze op een prikker of een saté stokje.
  4. Bewaar ze in de koeling voor verder gebruik.


Afwerking:

  1. Verwarm een grill pan en grill ze, of bak ze gaar in een pan met wat olijfolie.
  2. Serveer daarbij de hummus en het pita brood.


Noot:
5 spices is een specerijenmengeling afkomstig uit de Chinese keuken maar ook hier vaak gebruikt bij het bereiden van charcuterie.
Het is een mengeling bestaande uit gemalen Shischuan peper, gemalen steranijs, gemalen venkelzaad, gemalen kaneel en gemalen kruidnagel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten