vrijdag 19 juli 2013

Hummus


Samenstelling:

250 g kikkererwten in blik
50 g tahine (soja/sesam pasta) (n.smaak)
2 teentjes look ontdaan van de kiem
1 tot 2 el citroensap (n.smaak)
2 el olijfolie
1 tl komijnpoeder (n.smaak)
1 tl koriander poeder (n.smaak)
¼ tl cayennepeper
½ tl geroosterd sesamzaad
1 takje koriander  


Bereiding:

  1. Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
  2. Doe de kikkererwten in de blender of Thermomix samen met de olijfolie, het citroensap, de look teentjes en de specerijen.
  3. Draai dit tot een gladde pasta en proef af met wat tahine (zoute smaak van gefermenteerde soja) en een snuf cayennepeper.
  4. Mocht het eindresultaat iets te stevig zijn kan men het verdunnen met een scheutje water en/of wat citroensap.


Afwerking:

  1. Schep de hummus in een kommetje en garneer met wat geroosterd sesamzaad en een takje koriander.
Noot:
Men kan ook kiezen om gedroogde kikkererwten te gebruiken. Deze worden eerst 24 uur geweekt in koud water. 
Afgieten en laten uitlekken. Opzetten in koud water met zout, ui, wortel, selder, tijm en laurier, laten gaar koken. 
Afgieten laten afkoelen en verder bereiden zoals vans punt 2 in de basisbereiding.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten