woensdag 8 september 2010



clafoutis met tomaat pompoen-jpg.jpg


ZOMER SQUASH en tomaat CLAFOUTI (4/pers)

Samenstelling:
  • 1 mooie zomerpompoen, gesneden in dobbelstenen 
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie 
  • 1 / 2 middelgrote ui, in blokjes gesneden 
  • Zout 
  • 1 / 4 smaak fijngehakte bladpeterselie 
  • 2 eetlepels geschaafde basilicumblaadjes 
  • 4 grote of extra-large
  • eieren 
  • 3 eetlepels bloem, gezeefd 
  • 2 / 3 kop melk 
  • 1 / 3 kopje yoghurt zout en peper 
  • 4 rijpe tomaten, in plakken gesneden 
  • hele blaadjes basilicum voor de garnering


Bereiding:


  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C olie 2-kwart ovenschaal.
  2. Verdeel de pompoen en ui in de ovenschaal, kruid rijkelijk met zout en peper en voeg de olijfolie toe, zorg dat alle groenten overgoten zijn. 
  3. Voeg een takje rozemarijn toe en plaats in de oven. 
  4. Bak 20 minuten, tot de groenten zacht zijn en goudbruin. 
  5. Haal uit de oven, dek de schaal goed af met folie en laat afkoelen gedurende 20 minuten. 
  6. Verwijder het takje rozemarijn en schep de groenten met de helft van de peterselie en basilicum. Zet het vuur tot 160° C.
  7. Klop de eieren in een grote kom, voeg de bloem toe en goed mengen.
  8. Voeg 1 / 2 theelepel zout, de melk, yoghurt toe, en peper naar smaak. 
  9. Giet het geheel over de pompoen. Plaats de rondes van tomaat over de bovenkant en kruid met een beetje zout en peper. 
  10. Plaats in de oven en bak 45 minuten. 
  11. Garneer met basilicum 
  12. en de  peterselie.

Een clafouti is meestal een dessert, vers fruit gebakken in een pannenkoek-achtige beslag. Maar je kunt ook hartige clafoutis maken. Dit gerecht is ergens tussen een quiche, een flan, en een gratin. De bloem maakt het een grotere dichtheid dan een flan, maar er is geen kaas in als zou er in een quiche of een gratin zijn. Het is een mooie schotel, een perfecte bestemming voor de nazomerse producten