vrijdag 19 juli 2013

Aubergine met yoghurtsaus. (8 pers.)


Samenstelling:

aubergine yoghurtsaus afwerking aubergine
2 aubergines 1 dl volle melk 1 granaatappel
1 dl olijfolie 100 g Griekse yoghurt 1 tl za’tar
2 takjes citroentijm 2 el olijfolie 1 takje citroentijm
peper uit de molen ½ teentje look zonder kiem 2 el olijfolie
zout zout


Bereiding:

aubergine
  1. Verwarm de oven voor aan 200° C.
  2. Snijd de gewassen aubergine in de lengte door, laat het kroontje erop zitten.
  3. Snijd een ruitpatroon met een scherp mes in het vruchtvlees, snijd de schil niet door.
  4. Overgiet de aubergines met een flinke scheut olijfolie.
  5. Bestrooi met de blaadjes geritste citroentijm en kruid met peper uit de molen en zout.
  6. Zet ze op een ovenschaal in de warme oven gedurende 30 tot 45 minuten, tot ze goed gaar zijn.
  7. Neem ze uit de oven en laat ze wat afkoelen tot op kamertemperatuur.


yoghurtsaus
  1. Snipper de look fijn.
  2. Meng de volle melk met de Griekse yoghurt en de olijfolie, breng op smaak met de gesnipperde look en wat zout. Zet klaar voor de afwerking.

Afwerking:

  1. Snijd de granaatappel open, neem een helft en houd deze met de vlakke zijde op de hand, klop met de andere hand met een houten lepel om de pitten te laten loskomen van de witte membranen. Vang de pitten op met de hand en bewaar ze in een recipiƫnt.
  2. Schik de aubergine in een bord of op een schotel en overgiet ze met de half vloeibare yoghurtsaus.
  3. Bestrooi ze met wat za’tar, citroentijm blaadjes, granaatappel pitten en giet er een vleugje olijfolie over. Serveer op de gerechten tafel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten