vrijdag 19 juli 2013

Bruschetta met tomaat

Samenstelling:
1,5 stokbrood (25 cm)
25 g bruschetta kruiden
4 stuks roma tomaten
1 el gedroogde oregano
¼ botje basilicum
2 dl olijfolie
1 teentje knoflook
peper uit de molen
zout


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor aan 210° C.
  2. Plaats de stokbroden in de oven en laat ze krokant bakken.
  3. Haal ze uit de oven en laat ze even bekomen op een rooster.
  4. Pel de tomaten (émonder), en snijd deze in grove gelijkmatige stukken.
  5. Doe de tomaten in een ruime mengkom.
  6. Pluk de basilicum en verscheur de blaadjes, voeg ze toe aan de tomaten.
  7. Maak de tomaten aan met gedroogde oregano, wat olijfolie, peper uit de molen en zout.
  8. Meng een dl olijfolie met wat van de bruschetta kruiden voor de afwerking.
  9. Pel de look en leg dit klaar voor de afwerking


Afwerking:

  1. Verwijder de beide toppen van het stokbrood (parer) en snijd het stokbrood middendoor in twee gelijke helften.
  2. Snijd de halve stokbroden in gelijke plakken, 8 in totaal.
  3. Grill de plakken stokbrood krokant op een grill of in de warme oven op een rooster.
  4. Haal ze van de grill en wrijf ze in met een teentje gepelde look.
  5. Meng de aangemaakte tomaat nog eens onder elkaar.
  6. Overgiet het brood met een straaltje olijfolie met de bruschetta kruiden.
  7. Beleg de toast met een lepel aangemaakt tomaten, het brood wordt zacht van de gemarineerde tomaten.
  8. Schik ze op een schotel voor de buffet tafel.


Noot
Een specialiteit uit Latium en de favoriet van midden-Italië op de plaatsen waar er veel olijfolie geperst wordt.

Eigenlijk bestaat het basis gerecht uit sneden oudbakken boerenbrood die gegrild wordt, lichtjes ingewreven met look, gekruid wordt met peper en zout en overgoten met een laagje vers geperste, liefst groen, licht bittere olijfolie. Intussen worden ze nu van allerlei garnituur voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten