vrijdag 19 juli 2013

Pita broodjes & Pita chips


Samenstelling:

11 g droge gist
500 g bloem
250 g lauw water
1 el suiker
1 tl zout
1 el olijfolie


Bereiding:

  1. Doe de gist met de suiker en de helft van het water bij elkaar, roer alles goed om tot de gist is opgelost en zet aan de kant voor 15 minuten.
  2. Zeef de bloem in de kom van een Kenwood of een KitchenAid, verdeel het zout aan de rand van de bloem.
  3. Maak met de kneedbaar een kuiltje in de bloem en voeg het gist mengsel toe, laat alles rustig kneden en voeg de rest van het water toe.
  4. Laat het deeg minimum 10 minuten rustig kneden tot je een mooi glad en elastisch deeg bekomt.
  5. Wrijf de deegbal in met wat olijfolie en dek deze af met filmfolie, laat gedurende een uur rijzen.
  6. Sla het deeg plat en kneed nog een 5 minuten en rol het deeg uit tot een lange rol.
  7. Verdeel de rol in 12 gelijke stukjes, maak er balletjes van en rol deze uit tot cirkels van ½ cm dikte.
  8. Verwarm de oven voor tot 220° C. Steek een stevige ovenplaat mee in de oven zodat deze ook kan voorverwarmen
  9. Leg een bakpapier op de ovenplaat en beleg met de pita broodjes laat ze afbakken gedurende 10 minuten.
  10. Na de baktijd bewaar je ze best onder een doek om niet uit te drogen.

Pita chips

Samenstelling:

3 pita broodjes
1 dl olijfolie
zeezout
droge specerijen en/of kruiden


Bereiding:


  1. Scheur de pita broodjes in stukken of snijd ze in partjes.
  2. Meng ze met wat olijfolie
  3. Bestrooi ze met wat zeezout en droge specerijen en/of kruiden.
  4. Laat ze kleuren in de warme oven, serveer met hummus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten