woensdag 18 mei 2011

amandelkoekjes

tuilles aux amandes
Amandelkoekjes


Samenstelling:
150 gr. bloem
150 gr. fijne suiker S2
150 gr. amandelen
40 gr. boter 
6 eiwitten
1 koffielepel honing
Bereiding:
de gezifte bloem in  een kom doen
meng er de fijne suiker onder
meng er één voor één de eiwitten onder
smelt de boter een laat ze kleuren tot hazelnoot boter
meng vervolgens  de hazelnootboter er onder
vervolgens de honing en de amandelschilfers
laat het deeg gedurende 30 min rusten
op een ingevette plaat of op silpat matjes leg je met een lepel enkel hoopjes van het deeg en strijk ze open met de bolle kant van de lepel tot een diameter van 7 à 8 cm
bak ze af in een voorverwarmde oven van 190° tot ze mooi kleuren
als de kleuring voldoende is haal ze uit de oven en leg ze terwijl ze nog warm zijn over een rond voorwerp (borstelsteel, lege wijnfles, deegrol, of in de bakkerijbenodigdheden een speciaal vormpje om tulles te krullen) en laat ze opstijven
als ze afgekoeld zijn kunnen ze worden bewaard in een doos met deksel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten