zondag 8 november 2009

Amedei the food for the Gods



Amedei Tuscany


“Food of the gods"
Keizer Montezuma Mexico
(1466-1520)


Van boon tot tablet
Cecilia en Alessio Tessieri zijn zus en broer en hebben in Pisa, Toscanië een ambachtelijke chocolade bedrijf opgezet. Ze hebben alles in eigenbeheer, in Venezuela kochten ze een cacaoplantage dat een UNESCO erfgoed is. Ze werken er samen met de boeren om de cocoabonen op het juiste ogenblik te oogsten.


De oogst
De gebruikte cacaobonen zijn Criollo en Trinitarian. Ze bepalen mee aan de smaak van de chocolade. Wanneer de bonen geoogst worden, worden ze eerst gedroogd, op betonnen terrassen in de bergen. Daarna worden ze gefermenteerd. Als de kwaliteit goed is wordt alles verscheept naar Italië waar ze verder worden verwerkt.
In de ambachtelijke ateliers van Amedei worden de fermenteerde bonen geroosterd naar gelang de bestemming. Langer voor donkere pure chocolade en iets milder voor melk chocolade. (waardoor het suiker gehalte kan beperkt blijven.)
Het malen van de geroosterde bonen gebeurd op stenen platen waardoor een vloeibare cacaomassa wordt verkregen. Hierna wordt de suiker en / of de melk toegevoegd.
De conditionering wordt dan op punt gezet dit bepaald uiteindelijk de kwaliteit van de chocolade.







Onze keuze :


Amedei For you 70% Pure
Om deze reden hebben wij voor Amedei For You chocolade druppels gekozen.
We selecteerden de 70% pure, voor de echte liefhebbers, pittig met een fruitige afsmaak. Deze chocolade is ideaal voor te verwerken in patisserie en desserts

Amedei For You 54% Milk
Deze melk chocolade is fluweel zacht van smaak buitengewoon lekker. Warme chocolade melk maken met deze chocolade is gewoon hemels!


Annick en JL

1 opmerking: