zondag 6 februari 2011

financiers of amandel koekjes

Financiers 

kleine cakes op basis van amandelpoeder 
Samenstelling: 
280 gr. amandelpoeder (zuiver)
280 gr. bloemsuiker
125 gr. lauwe gesmolten boter
45 gr. bloem
170 gr. eiwit
Materialen:
een spuitzak met een rond spuitmondje
silicone bakvormen voor individuele cakes ( b.v. tupperware) of vuurvaste cake bakpapiertjes
Bereiding:
smelt de boter in een steelpannetje op uw kookplaat, op stand 3
draai de warmtebron terug op stand 1de zo hou je  ze lauw warm
Meng de amandelpoeder samen met de bloemsuiker en de bloem in een keukenrobot 
laat dit mengen op een lage stand.
voeg er na een tweetal minuten het eiwit aan toe en laat verder rustig mengen
als alles mooi is opgenomen voeg er als laatste de gesmolten boter aan toe en laat terug goed mengen steeds op een lage stand
vul het deeg af in de spuitzak met een rond spuitmondje, en spuit de silicone vormpjes op tot aan de rand, of doe hetzelfde met de papieren bakvormpjes
bak de cakes af in uw warme lucht oven aan 200° gedurende 13 tot 15 min.
laat afkoelen en serveer
Noot:
het deeg is perfect houdbaar in de koelkast voor vijf dagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten